ShippingWatch

BIMCO: Gennemsnitsalderen for skrottede råolietankere 21 år

Der er ikke meget plads tilbage for skrotninger af olietankere til at afbalancere markedet, påpeger BIMCO i ny rapport. Gennemsnitsalderen er på 21 år.

Foto: VALDEMAR JÿRGENSEN

Tonnagen for råolietankere i størrelsesordenen Aframax til VLCC bliver nu genbrugt ved en alder på bare 21, et niveau der ikke er set siden 1995, påpeger BIMCO i en ny rapport.

Det svage fragtmarked rammer dermed i stigende grad det mere modne tank-segment, hvilket mindsker muligheden for, at flere skrotninger kan afbalancere markedet. Derudover har den store skrotning af råolietankere de sidste par år reduceret flåden, der forventes at blive taget ud af den aktive flåde for at blive skrottet, med 2 procent.

Dårlig indtjening

Eftersom indtjeningen for hele tankmarkedet har været ret dårlig siden 2009, er den gennemsnitlige skrotningsalder faldet fra de tidligere høje niveauer. I perioden fra 2000-2005 var den gennemsnitlige skrotningsalder 26 år, og den er nu, som sagt, 21 år.

Chefanalytiker hos BIMCO, Peter Sand, siger: "Den faldende alder for skrotningen af råolietankere afspejler de hårde kommercielle realiteter i tankmarkedet. De svage globale økonomiske betingelser, med lave BNP vækstrater i primært vestlige økonomier, har sænket efterspørgslen for tanktonnage, og har forstyrret balancen på fragtmarkedet, hvilket har resulteret i lave indtjeninger og hårde handelsbetingelser.”     

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs