ShippingWatch

Regeringen sender nyt skib og fly afsted til Aden-bugten

Regeringen har netop godkendt at der bliver sendt et endnu et krigsskib til Aden-bugten i yderligere seks måneder og et overvågningsfly i to måneder. Det vil ske til efteråret.

Den danske handelsflåde samt skibe og søfolk fra andre nationaliteter får igen beskyttelse af et dansk krigsskib på vejen gennem Aden-bugten, idet regeringen har sagt god for at indsætte et krigsskib og et overvågningsfly i området igen til efteråret.

"Militært yder vi et stort bidrag til NATO's pirateribekæmpelsesoperation, og har netop besluttet igen i efteråret 2012 at udsende et overvågningsfly i ca. to måneder og et flådebidrag i ca. seks måneder. Det er vigtigt med en balanceret og sammenhængende indsats, der udover de maritime bestræbelser også fokuserer på at skabe fred og stabilitet på land i Somalia," siger udenrigsminister Villy Søvndal i en kommentar til ShippingWatch.

Krigsskibet Absalon er netop vendt hjem efter seks måneder som en del af NATOs Ocean Shield. Søværnet planlægger at anvende fregatten Iver Huitfeldt i efteråret.

Regeringen har orienteret medlemmerne af Udenrigspolitisk Nævn om beslutningen.

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs