ShippingWatch

Regeringen sender nyt skib og fly afsted til Aden-bugten

Regeringen har netop godkendt at der bliver sendt et endnu et krigsskib til Aden-bugten i yderligere seks måneder og et overvågningsfly i to måneder. Det vil ske til efteråret.

Den danske handelsflåde samt skibe og søfolk fra andre nationaliteter får igen beskyttelse af et dansk krigsskib på vejen gennem Aden-bugten, idet regeringen har sagt god for at indsætte et krigsskib og et overvågningsfly i området igen til efteråret.

"Militært yder vi et stort bidrag til NATO's pirateribekæmpelsesoperation, og har netop besluttet igen i efteråret 2012 at udsende et overvågningsfly i ca. to måneder og et flådebidrag i ca. seks måneder. Det er vigtigt med en balanceret og sammenhængende indsats, der udover de maritime bestræbelser også fokuserer på at skabe fred og stabilitet på land i Somalia," siger udenrigsminister Villy Søvndal i en kommentar til ShippingWatch.

Krigsskibet Absalon er netop vendt hjem efter seks måneder som en del af NATOs Ocean Shield. Søværnet planlægger at anvende fregatten Iver Huitfeldt i efteråret.

Regeringen har orienteret medlemmerne af Udenrigspolitisk Nævn om beslutningen.

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs