ShippingWatch

Maersk efterlod sig formue på 110 milliarder kroner

Den afdøde skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller efterlod sig landets absolut største formue på mere end 110 mia. kr. viser en analyse over de største formuer i Danmark.

En opgørelse over de største formuer i Danmark viser, at den afdøde skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller efterlod sig landets absolut største formue på mere end 110 mia. kr. Siden sidste opgørelse over de mest velstående danskere er formuen efter Mærsk Mc-Kinney Møller forøget med 21. mia. Formuen er i høj grad afhængig af børskursen for A.P. Møller - Mærsk. Her har familien en ejerandel på 57,73 pct.

Siden august 2011 er landets 49 største private formuer vokset med i alt 30 mia. kr. og udgør nu i alt mere end 500 mia. kr., viser opgørelsen, som det uafhængige analysehus Dansk Aktie Analyse har udarbejdet for Morgenavisen Jyllands-Posten. I alt skønnes 12 af de absolut mest velstående danskere at have en større formue end sidste gang, undersøgelsen blev lavet.

Familier i top

På top 10-listen over landets mest velstående finder man familierne bag velkendte virksomheder som A.P. Møller - Mærsk, Lego, Bestseller, Jysk og Coloplast. De hæderkronede gamle virksomheder har været dygtige til at gribe globaliseringens muligheder, mener Martin Jes Iversen, lektor på Center for Virksomhedshistorie på CBS.

»Det kan godt være, at virksomhederne er gamle, men det er noget nyt, at de har opnået den størrelse, vi ser i dag. Det er en imponerende udvikling, virksomhederne har været igennem de seneste 20 år. Og den er ret afgørende for dansk økonomi,« siger Martin Jes Iversen.
 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs