ShippingWatch

EU hemmeligholder kritisk rapport om filippinske søfarende

En kritisk EU-rapport om de maritime uddannelser på Filippinerne, verdens største eksportør af søfarende,  har fået landets præsident til at gribe ind. Trods sagens tilsyneladende alvorlige karakter holder EUs maritime agentur rapporten fortrolig.

En kritisk rapport om kvaliteten i uddannelsen af filippinske skibsofficerer, maskinmestre og menige søfolk, som EU-Kommissionen bestilte tilbage i 2010, er aldrig blevet offentliggjort trods rapportens kritiske karakter og den omstændighed, at filippinske søfarende anslås at udgøre omkring en fjerdedel af samtlige søfarende i den globale handelsflåde.

Indholdet i rapporten og trusler om, at EU-Kommissionen ville stoppe med at anerkende nye certifikater til filippinske søfarende, med mindre der bliver strammet op på kvaliteten på de mange maritime skoler, fik for få uger siden landets præsident Benigno Aquine (foto) til at gribe ind og sikre sig kontrol med uddannelserne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs