ShippingWatch

Medie: Maersk-obligationer skal finansiere vækst

Investeringer i fokusområderne drilling, olie og havneterminaler skal finansieres ved, at Maersk udstede nye erhvervsobligationer i 2012, skriver Bloomberg.

Maersk Gruppen overvejer at udstede to nye erhvervsobligationer i løbet af 2012, som skal finansiere kommende investeringer i vækstområderne drilling, olie og APM Terminals, skriver Bloomberg.

"Hvis markedet er godt, kan vi uden videre udstede et måske to obligationslån i år, og jeg tror, det er ret sandsynligt," siger Maersk Gruppens CEO, Nils Smedegaard Andersen i et interview med nyhedsbureauet.

Maersk Gruppen begyndte at anvende erhvervsobligationer i 2009 for at udvide finansierings-basen fra banklån, eksportkreditter og afkastet fra de forskellige forretningsområder. Der er generelt et stigende brug af erhvervsobligationer blandt virksomheder i takt med, at bankerne skal overholde skrappere krav med fokus på deres balance.

"Bankerne ændrer deres udlånspolitik og prisen på deres lån, derfor bliver erhvervsobligationer mere interessante for os som et supplement til vores finansieringsbehov," siger Nils Smedegaard Andersen.

Sidst gruppen solgte obligationer var i marts. Der var da tale om en obligationsudstedelse på tre mia. norske kroner, som blev overtegnet.

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs