ShippingWatch

Macquarie: Baltic Dry falder 19 procent i 2012

Raterne for de mindste Supramax og Handysize tørlastskibe har været værre end ventet, mens udbuddet af jernmalm har været mere knap.

Foto: Rederiforeningen

Baltic Dry Indekset (BDI) vil i gennemsnit være 19 pct. lavere i 2012 end i 2011, idet raterne på de mindste skibe går ind i en lavkonjunktur og væksten i jernmalm aftager. Det skriver det australske finanshus Macquarie ifølge Bloomberg News.

BDI ventes i 2012 at blive på et gennemsnit på 1250 point sammenlignet med 1549 point for 2011, skriver Hong Kong-baserede analytiker Janet Lewis, som sænker sin prognose fra 1400 point.

Nedjusteringen skyldes, at raterne for de mindste Supramax og Handysize tørlastskibe har været værre end ventet, mens udbuddet af jernmalm har været mere knap, skriver analytikeren. Forsinkelser i nye projekter, lavere indhold af jernmalm og flaskehalse i infrastrukturen vil blot bidrage med en vækst på 3,7 pct. i udbuddet af jernmalm i år, meddeler Lewis.

Overkapaciteten kan ifølge Macquarie nå helt på 20 pct. ved årets udgang, idet skibsværfterne bygger skibene hurtigere end finanshuset ventede og idet andelen af skibe som lægges op aftager.

Kul fragtet på havet ventes at stige 5 pct. i år, mens kokskul fragtet til søs ventes at stige 11 pct. efter et fald på 6,8 pct. i 2011, efter sidste års australske oversvømmelser. Antallet af skibe til levering i år ventes at blive på 70 pct. af ordrebogen, hvilket er højere end finanshusets tidligere prognose på 60 pct. For 2013 ventes den gennemsnitlige BDI at blive på 1600 point og i 2013 på 1850 point.

AK AKTIEFOKUS

Analytikere er forsigtige trods bedring i Baltic Dry Index 

Avis: 2013 blandt de værste shipping-år 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs