ShippingWatch

Prisfald på olie efter pengepolitisk lettelse i Kina

Prisen på olie nærmer sig det laveste niveau i fem måneder. Prisfaldet skyldes blandt andet den forsatte politiske uro i Europa.

Foto: Erik Johansen

Prisen på olie nærmer sig mandag morgen det laveste niveau i fem måneder. Prisfaldet skyldes blandt andet den forsatte politiske uro i Europa, hvilket giver fornyet liv til bekymringerne om en forværring af den europæiske gældskrise.

Den saudiarabiske minister for råolie, al-Naimi, har udtalt, at prisen for Brent-olie bør handles til omkring 100 dollar per tønde. Lige nu handles brent-olien til 111,82 dollar per tønde. Kommentaren fra den saudiarabiske minister er ligeledes med til at sende prisen ned.

Priserne under pres

"Naimis udtalelse er med til at skabe pres på salg af olie. Priserne er tydeligvis under pres på grund af det, der foregår i Grækenland. Følgevirkningerne af væksten kan ende i en historie om svag efterspørgsel," siger Jonathan Barratt, chef hos Barratt Bulletin, til Bloomberg News.

WTI-olieprisen falder med 0,5 pct. til 95,6 dollar per tønde, ligeledes falder Brent-olien med 0,4 pct. til 111,8 dollar per tønde.

Guldprisen starter ligesom olieprisen ugen med at falde. Til trods for spekulationer om, at man i USA vil tilføje stimuli til økonomien, efter at den kinesiske centralbank, The People's Bank of China, har givet politiske lettelser til økonomien, så falder prisen på guld.

Svækkelse af Kinas vækst

Den kinesiske centralbank har sænket niveauet for de reserver som landets banker skal sætte til side. Trækket fra banken kommer, efter at nøgletal fortsat viser en svækkelse af den kinesiske vækst. Det er meningen, at de nye lettelser skal give det finansielle system en kapitalindsprøjtning, som kan gøre det lettere at låne for kineserne.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, skal mødes i juni for at revurdere sin nuværende pengepolitik.

"Spillerne på markedet håber, at Federal Reserve også vil godkende lettelser, givet de sløjere tendenser i amerikanske nøgletal og den stigende usikkerhed vedrørende det europæiske banksystem, siger Mark Pervan og Natalie Robertson, analytikere hos Australia & New Zealand Banking Group, i en rapport, skriver Bloomberg News.

Prisen på guld falder med 0,2 pct. til 1580,7 dollar per ounce. Lettelserne fra The People's Bank of China er også på dagsordenen i handlen af kobber. Man frygter at lettelserne fra Kina kan være tegn på, at svækkelsen af væksten i Kina er værre end først ventet, hvilket vil sænke efterspørgslen for industrimetaller som kobber i verdens næststørste økonomi.

Fortsat er der også bekymringer vedrørende den politiske situation i Grækenland, idet det frygtes, at Grækenland kan stå over for et exit fra urosamarbejdet.

Prisen på kobber falder med 0,9 pct. til 7943,3 dollar per ton.

RITZAU FINANS

Kinesiske handelstal ikke rar læsning for shipping 

OPEC: Udbuddet af olie er større end efterspørgslen 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs