Råvarer: Olieprisen falder fortsat

Olielagerne i USA stiger, den europæiske gældskrise ser ud til at stå over for en forværring, og den kinesiske handel er lavere end ventet. Olieprisen fortsætter torsdag for syvende dag i træk med at falde.
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff
AF RITZAU FINANS

Det er fortsat negative bølger, som bliver sendt ud i markedet, og det påvirker prisen på olie. Olielagerne i USA stiger, den europæiske gældskrise ser ud til at stå over for en forværring, og den kinesiske handel er lavere end ventet. Olieprisen fortsætter torsdag for syvende dag i træk med at falde.

I Grækenland kæmper politikerne stadig for at samle en regering, og imens er prisen rekordhøj på forsikring mod spansk statsbankerot.

Den kinesiske eksport steg med 4,9 pct., hvilket var noget lavere end estimatet fra Bloomberg News på 8,5 pct."Den aftagende eksport er et symptom på den fortsatte nervøsitet rundt om i verden og især i Europa. Vi har set en del mådehold på nogle områder, der har skabt en del revurdering, i kombination med øget olielagrer i USA , har det skabt en nedadgående trend," siger Ric Spooner, chefanalytiker hos CMC Markets, til Bloomberg News.

Prisen på WTI-olie falder med 0,1 pct. til 96,69 dollar per tønde, og ligeledes falder prisen på brent-olie fra Nordsøen med 0,3 pct. til 112,9 dollar per tønde.

Prisen på industrimetallet kobber stiger for første gang i seks dage. Der er spekulationer om, at det nationale overskud i Kina kan være aftagende, hvilket vil ramme kobberprisen, hvor man frygter lavere efterspørgsel. Kina er verdens største aftager af kobber.

"Vi forventer lavere import i april og de følgende måneder mens eksporten gerne skulle stige. Det vil helt sikkert hjælpe det nationale overskud godt på vej. En relativt stærkere udvikling af prisen i Shanghai støtter prisen i London i timerne, hvor Asien har åbent, " siger Li Ye, analytiker hos Shanghai Jiuheng Futures, til Bloomberg News.

Prisen på kobber stiger med 0,6 pct. til 8100 dollar per ton. Efter flere dage med fald ligger prisen på guld torsdag morgen uændret og handles til 1594,9 dollar per ounce. De seneste dages fald i guldprisen er skabt af den politiske uro i Europa, som har fået investorerne til at søge sikkerhed i amerikanske dollar, hvilket har sendt guldprisen ned.

De problematiske forhandlinger i Grækenland for at samle en regering giver nyt liv til bekymringerne om, at Grækenland kan ende med at forlade urosamarbejdet.

RITZAU FINANS

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også