ShippingWatch

"Vækst kræver visdom – og nye strategier"

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn ønsker vækst i det blå Danmark. Derfor sendte han for nylig gesandter på studietur til Singapore, hvor økonomien boomer. Forhåbentlig får besøget ham til at flytte blikket fra statsstøtten til stålet, og i stedet fokusere på Danmarks bløde, men altafgørende menneskelige konkurrencekraft. Det skriver direktør Fritz Ganzhorn, Søfartens Ledere, i en kronik.

Danske skibsofficerer har kompetencer i verdensklasse. Det skyldes ikke blot den værdifulde viden, de har tilegnet sig på landets navigations- og maskinmesterskoler; viden, der siden Danmarks fødsel som søfartsnation er destilleret igennem århundreder, raffineret og videreudviklet til perfektion.

At officerernes kompetencer kan måle sig med de bedste i verden, skyldes i ligeså høj grad det faktum, at de en gang har gået i en dansk børnehave. Tidligt i livet lærte de selvstændighed, ordentlighed og at tage ansvar for både andre, samfundet og sig selv. Det lyder meget basalt – og det er lige præcist, hvad det er. Men det er ikke en selvfølge.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs