ShippingWatch

Avis: Torms banker tæt på enighed

To uger efter generalforsamlingen i det kriseramte rederi er bankerne bag Torm tæt på at nå til enighed, skriver Berlingske Business.

Det lysner så småt for rederiet Torm efter måneders akut konkursrisiko, skriver Berlingske Business.

Selvom der for blot 16 dage siden på generalforsamlingen fortsat ikke var den nødvendige enighed blandt bankerne om redningsmodellen, er der inden for de seneste to uger taget afgørende skridt i den rigtige retning.

Flere af de skeptiske udenlandske banker bakker nu tilsyneladende op om den overordnede principaftale. I weekenden har Torms finansdirektør Roland Andersen ifølge avisen været i Kina til forhandlinger med den kinesiske eksport-import bank China Exim, der har været blandt de sværeste at overbevise om redningsplanen.

De sidste udenlandske banker skal stadig overbevises, men det ventes at falde på plads. Dermed tyder meget på, at redningsplanen lykkes, og bankerne bliver hovedaktionærer i Torm som betaling for en udskydelse af alle afdrag og tilbagebetalinger af gæld indtil december 2016 samt en kreditfacilitet på yderligere 100 mio. dollar med forfald om to år.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs