ShippingWatch

OECD: Transportmængde kan firdobles frem mod 2050

I en ny økonomisk rapport vurderer OECD, at mængden af transporterede varer kan stige med helt op til det firdobbelte frem mod 2050.

Foto: APM Terminals

OECD’s generalsekretær Angel Gurría har offentliggjordt årets Transport Outlook 2012 ved det årlige topmøde for transportministre fra de 53 medlemslande, der blev afholdt i Leipzig, Tyskland 2. til 4. maj.

Rapporten omhandler udviklingen i transportsektoren frem mod 2050, hvor den samlede mængde af transporterede varer vil være op til 2 til 4 gange højere end i dag, lyder vurderingen. Inden for OECD vil mængden kunne fordobles, og uden for vil mængde kunne mere end femdobles.

Yderligere fremgår det, at CO2-udslippet vil stige mindre end mobiliteten på grund af kulstofbesparende teknologier. Der tages højde for at CO2-udslippet fra transport meget vel kan stige med en faktor på mellem 1,5 og 2,5 mellem 2010 og 2050.

Grøn transport

”Transport og teknologi er rygraden i global handel”, sagde generalsekretæren i OECD Angel Gurría ved præsentationen af rapporten. ”At forbinde steder og mennesker skaber muligheder for nye markeder og bedre forbindelser kan øge produktiviteten. At sørge for at lave velforberedte investeringer i ny kapacitet af intelligente mobilitetsteknologier og sikre at de bruges på den bedst mulige måde kan skabe en ny vækstkilde.”

I dette års rapport, der er døbt ”Homogen transport giver grøn vækst” gives transportsektoren en mulig nøglerolle i opgaven om at bevæge verdensøkonomien i en mere bæredygtig retning.

”At arbejde grønt inden for transport betyder ikke, at man opgiver mobilitet. Det giver mobilitet med et mindre aftryk på miljøet”, sagde Gurría. ”At tænke homogent er et forsøg på at sidestille mobilitetsmål med målene for grøn vækst.

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs