Platou tror fortsat på kinesisk stålproduktion

Den daglige kinesiske produktion af råstål ser stadig lys ud, men fremtiden er mere usikker, skriver Platou i en vurdering af markedet.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen

China Iron and Steel Association (CISA) har ifølge Reuters meldt ud, at den kinesiske produktion af råstål forblev over de to millioner ton per dag i midten af april.

Det skriver Platou Markets, som peger på, at den gennemsnitlige daglige produktion var på 2,005 millioner ton, marginalt lavere end rekorden på 2,031 millioner ton, der blev sat i starten af april. De kinesiske stålværker er fortsat med at producere i et rekordhøjt tempo de seneste uger, i forventning om en sæsonmæssig stigning i efterspørgslen i andet kvartal, som er drevet af en genopblomstring i byggeriet efter nogle stille vintermåneder. Fremtiden ser dog stadig mere usikker ud, da stålindustrien lider under overkapacitet. Ifølge Steel Business Briefing (SBB), har CISA vurderet, at årets stålproduktionskapacitet er på 900 millioner ton, hvilket svarer til 2,466 millioner ton per dag. Det indikerer, at der nu kun bruges 81 procent af kapaciteten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også