ShippingWatch

Global shipping-industri kaster sig ind i klima-kampen

Et nyt internationalt samarbejde med repræsentanter fra store dele af shippingindustrien, bl.a. Maersk Line, har lanceret et nyt klima-initiativ: Sustainable Shipping Initiative, der skal være klar med en plan om 18 måneder.

Nogle af verdens største virksomheder inden for shipping-industrien er gået sammen i et nyt initiativ på tværs af sektorer og nationaliteter for at komme med et bud på, hvordan industriens kan skære ned på forureningen og blive mere bæredygtig.

Projektet, Sustainable Shipping Initiative, er netop blevet præsenteret på Singapore Maritime Week, og har virksomheder som Maersk Line, Cargill, Lloyd’s Register, DNV, Wärtsilä, Unilever, Rio Tinto og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) med som deltagere. Det er det London-baserede Forum for the Future i samarbejde med World Wildlife Fund (WWF), der står bag projektet, hvis overordnede mål og vision er at have en "bæredygtig og profitabel shipping-industri i 2040."

Projektet arbejder inden for fire områder:

  • Behandling af materialer i lukkede miljøer i forbindelse med skibsbyggeri.
  • Finansiering af bæredygtig shipping
  • Energiteknologi
  • Bæredygtighed som en del af benchmarking

Handlingsplan om 1,5 år

Maersk Line deltager i alle projekter på nær finansieringsprojektet.

Inden for det næste 1,5 år skal de virksomheder, der deltager i hvert område, udarbejde en handlingsplan.

Jonathon Porritt, Forum for the Future’s direktør sagde i forbindelse med lanceringen:

"SSI er gået i gang med en ambitiøs vision for industrien og handlingsplanerne er et vigtigt element for at nå målet. Arbejdet er fokuseret på at skabe klare rammer, som den øvrige industri kan bruge for at anvende mere bæredygtige løsningerWork is focused on creating a clear framework that the wider industry can use to adopt more sustainable practices. Over the next 18 months, members will be developing new prototypes, technologies and financial models that promote sustainability as well as the guidelines that businesses need to implement change.

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs