ShippingWatch

Store kursstigninger i japanske rederiaktier

Japans tredjestørste rederi, KI-Line, venter, at containerrederiaktiviteterne vil blive profitgivende med tilbageholdenhed med kapaciteten og afslutningen af priskrigen i containerrederimarkedet.

Fedag morgen er der kraftige kursstigninger hos to af de store japanske rederier efter positive meldinger om udsigterne. Kawasaki Kisen stiger med hele 5,6 pct. til 171 yen og Nippon Yusen stiger med 3,8 pct. til 242 yen. Det japanske rederi Mitsui OSK Lines falder dog med 0,6 pct. til 313 yen.

Kawasaki Kisen Kaisha (K-Line), som er Japans tredjestørste rederi venter, at containerrederiaktiviteterne vil blive profitgivende med tilbageholdenhed med kapaciteten og afslutningen af priskrigen i containerrederimarkedet. Kawasaki Kisen Kaisha venter, at salget vil stige til 1.200 mia. yen i helåret, som afsluttes i marts 2013, hvor analytikerprognosen lød på 1.050 mia. yen. Driftsindtjeningen vil stige til 16 mia. yen, hvilket er klart over analytikernes forventninger på 3,37 mia. yen. Yderligere nævner Kawasaki Kisen Kaisha, at bilfragtaktiviteten er stigende med fremgang i efterspørgslen i Nordamerika samt med effekten fra genopretningen i Thailand efter oversvømmelserne.

Nippon Yusen skriver, at rederiet venter et overskud på 23 mia. yen efter skat i helåret og et overskud på 65 mia. yen i næste regnskabsår. Målet er at overskuddet skal løftes til 115 mia. yen i år 2016. Mitsui OSK Lines har desuden fremlagt regnskabstal, som viser et driftstab på 24,4 mia. yen fra en omsætning på 1.440 mia. yen i det seneste helår.

AKTIEFOKUS

 

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs