ShippingWatch

Willis: Usikkerhed har ramt den maritime industri

Costa Concordia, Euro-krise, Iran-sanktioner, pirateri. Den maritime industri er plaget af mange usikkerhedsfaktorer i 2012, skriver den globale risk management virksomhed Willis.

Foto: Hempel

Willis, der er en af verdens største virksomheder med speciale i risikostyring, advarer den maritime industri om, at 2012 kan blive endnu et år, hvor det blå erhvervsliv må forvente at skulle håndtere mange farer og risici.

Costa Concordias dramatiske forlis (og forsikringsselskabernes efterfølgende større forsigtighed) er blot et af de mere spektakulærer scenarier. Pirateri. EUs og USAs sanktioner mod Iran samt den fortsatte gældskrise og uro i Eurozonen nogle andre, peger Willis på i sin seneste Marine Market Review.

Alistair Rivers, chief executive officer hos Willis Global Marine, siger: "Det er svære tider for den maritime industri: den globale shipping er i recession, den økonomiske uro lægger en dæmper på efterspørgslen, pirater går efter fragt og mandskab, og det stigende omfang af sanktioner kræver større opmærksomhed og flere ressourcver."

Willis har 17.000 ansatte på verdensplan, heraf 450 i Danmark.

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs