ShippingWatch

Nordeas shipping-nedskrivninger fortsat på højt niveau

Nordea foretager fortsat store nedskrivninger på udlån til shippingkunder, fremgår det af bankens netop offentliggjorte kvartalsregnskab.

I Nordeas netop offentliggjorte kvartalsregnskab peger banken på, at flere shipping-segmenter har været hårdt ramt:

"Især tankmarkedet, men også tørlastmarkedet, har været hårdt ramt som følge af lavere global efterspørgsel og øget overkapacitet, hvilket har påvirket fragtraterne negativt. Det har ført til yderligere forringelse af sikkerhedsværdier hos tidligt identificerede risikokunder," skriver banken.

Reduceret lyst til at investere i shippingaktiver og bankernes mindre vilje til at låne penge til rederier har gjort det endnu sværere at gennemføre vellykkede omstruktureringer, tilføjes det.

"I andre shippingsegmenter er situationen mere stabil, selvom markederne ikke er stærke. Nordea har de nødvendige særligt kvalificerede ressourcer til at håndtere problemkunder og identificere nye potentielle risikokunder tidligt", fremgår det af Nordeas regnskab for første kvartal.

I kvartalet har Nordea på "Shipping, Offshore & Oil Services" nedskrevet 176 basispoint af udlån mod 209 basispoint kvartalet før.

AF RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs