Ugebrev: Køb af P&O Nedlloyd gør stadig ondt i Maersk

Flere år efter opkøbet af konkurrenten P&O Nedlloyd kæmper Maersk Line fortsat med at hive gevinsten hjem, skriver Økonomisk Ugebrev.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen

Mærsk Line har siden købet af konkurrenten P&O Nedlloyd i 2005 måtte bruge en samlet likviditet på 44,5 mia. kr., og de løbende overskud har derfor langt fra kunne finansiere de løbende investeringer, skriver Berlingske Business.

Avisen refererer en analyse af pengestrømsopgørelserne fra containerrederiet i A.P. Møller-Mærsk-koncernen, som Økonomisk Ugebrev CFO har udarbejdet.

Oven på det svære 2011 er det ikke lige til at se, hvordan koncernen for alvor skal få vendt udviklingen i det pengeslugende containerrederi. Det er dog positivt at fragtrater stiger igen, men det er problematisk, at opkøbet af P&O hverken har forbedret rederiets stilling overfor konkurrenterne eller dets indtjeningsevne, skriver avisen.

Med overtagelsen af P&O steg rederiets markedsandel til 18-19 pct. for så hurtigt at falde ned til 15 pct. De seneste år har den ligget omkring 16 pct mens større konkurrenter som MSC og CMA CGM har haft nemmere ved at vinde markedsandele.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også