ShippingWatch

Nye internationale regler for flagstater på vej

Fra 2015 bliver det obligatorisk for medlemsstater at gennemføre et IMO-audit.

Danmark har sammen med en række andre lande arbejdet for at gøre det obligatorisk for medlemsstater at gennemføre et såkaldt IMO-audit. Det sikrer, at landene implementerer de forpligtelser, der følger af de internationale konventioner om søsikkerhed og beskyttelse af havmiljøet, skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

IMO har hidtil haft et frivilligt system. På et møde fornylig blev der taget skridt til at gøre det obligatorisk, så det kan komme til at gælde for alle lande fra 2015.

På mødet blev der også arbejdet med nye regler for klassifikationsselskaber, nye retningslinjer for havnestatskontrol og ulykkesopklaring samt retningslinjer for, hvordan nye regler for skibsudstyr skal gælde for skibe, der er ved at blive bygget.

Den nuværende kode, der hidtil er blevet benyttet i forbindelse med det frivillige IMO-audit system (Voluntary Member State Audit System, VIMSAS), hvor Danmark i 2006 var det første land, som blev IMO-auditeret, vil fortsat blive benyttet under gennemførelsen af de frivillige IMO-audits, indtil det obligatoriske auditsystem træder i kraft. Siden 2005 har 74 lande meldt sig til det frivillige auditsystem, hvoraf 55 lande er blevet auditeret pr. 1. februar 2012.Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs