Fearnleys: Containerrater rammer højdepunkt efter maj

Det er specielt på den korte bane, at rederierne vil opnå ekstra indtjening fra de stigende fragtrater, vurderer det norske shippinganalysehus Fearnley Fonds.
AF RITZAU FINANS

Containerraterne er i medvind for tiden, og i sidste uge steg det kinesiske CCFI-indeks (China Containerized Freight Index) med 2 pct. til 1198,9 point,lige under niveauet fra august 2010, hvor indekset ramte 1215 point og indtjeningen hos rederierne var på toppen.

De store containerrederier har allerede annonceret flere ratestigninger med ikrafttrædelse fra midten af maj, og når det sker, forventes CCFI-indekset at stige til det højeste niveau nogensinde. Det er dog specielt på den korte bane, at rederierne vil opnå ekstra indtjening fra de stigende fragtrater,  vurderer det norske shippinganalysehus Fearnley Fonds.

"Vi forholder os positive i forhold til yderligere ratestigninger på kort sigt, men vi vurderer, at markedet kan blive udfordrende i andet halvår 2012, skriver Fearnley Fonds i sin ugentlige shippingrapport fra tirsdag.

Ifølge analysehuset Alphaliner vil de korrigerede fragtrater forblive omkring 18 pct. under højdepunktet i 2010 på grund af høje brændstofpriser.

 

RITZAU FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også