ShippingWatch

Aviser rydder forsider for afdød Mærsk

Flere af landets største aviser valgte at dedikere hele forsider til den afdøde skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller.

 

Normalt præsenterer danske aviser politiske slagsmål og artige afsløringer på forsiden. Men tirsdag morgen møder der avislæserne nogle meget anderledes avisforsider. Flere af landets største aviser har nemlig valgt at dedikere hele forsiden til den afdøde skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller.

Med et billede af Mærsk Mc-Kinney Møller ud over hele forsiden har Børsen valgt at afvige fra det sædvanlige design. Det eneste andet, der er på forsiden, er den kendte erhvervsleders fødsels- og dødsdato. Samtidig har avisen lavet et 12 sider langt tillæg. Tillægget har et billede af en ung Mærsk Mc-Kinney Møller på forsiden.

Også Jyllands-Posten har valgt at sætte et stort billede af den afdøde milliardær på forsiden, og der er udelukkende henvisninger til artikler om skibsrederen. Samme fremgangsmåde er brugt på Berlingske. Her er et billede med overskriften: "Arven efter Hr. Møller". Politiken går anderledes til værks. Avisen bringer en tegning af Mærsk ved siden af overskriften: "Mærsk brugte magten".

I Information bringes overskriften: "Mod til at gå frem og mod til at fjerne, hvad der stiller sig i vejen" efterfulgt af en tre sider lang nekrolog om MærskMc-Kinney Møller.

Mandag klokken 11.22 tikkede meddelelsen om Mærsk Mc-Kinneys død ind fra Mærsk-familien. Hans død kom kun få dage efter, at den gamle skibsreder havde sin sidste offentlig optræden på generalforsamlingen i hans livsværk A.P. Møller-Mærsk.

 

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs