ShippingWatch

Mærsk: Rival leaser 10 kæmpeskibe

10 nye skibe hver med en kapacitet på 13.800 tyvefodscontainere, teu, fra Evergreen kan forværre overkapaciteten på markedet.

A.P. Møller - Mærsks rival på containermarkedet Evergreen Marine har indgået en foreløbig aftale, eller hensigtserklæring, om leasing af 10 kæmpe containerskibe.

Der er tale om 10 skibe hver med en kapacitet på 13.800 tyvefodscontainere, teu, som vil blive bygget på værftet Hyandai Heavy, skriver Bloomberg News. Ejeren af skibene er Korea Infrastructure Investments Asset Management.

Aktien i Evergreen Marine er efterfølgende faldet med 6 pct. på Taiwan-børsen og ligger i det laveste niveau i tre en halv måned. En kapitalforvalter siger til Bloomberg News, at skibene, som ventes leveret fra og med fjerde kvartal næste år, kan forværre overkapaciteten på markedet.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs