ShippingWatch

Mærsk-aktien starter ny æra med kursstigning

A.P. Møller - Mærsk - aktierne ligger mandag højere efter Mærsk Mc-Kinney Møllers død ikke som udslag af manglende respekt for Danmarks mest store erhvervsleder, men som udtryk for, at selskabet kan stå foran en ny æra.

Analytikere vurderer samstemmende over for Ritzau Finans, at kursreaktionen kan hænge sammen med, at der nu kan ventes nye tiltag på Esplanaden. Aktien steg i minutterne efter dødsfaldet blev offentligt kendt med over 5 pct., men har siden sat sig lidt og ligger ved 13-tiden 2,7 pct. højere i kurs 42.400. Det er 1000 kr. mere end niveauet forud for meddelelsen.

- Han har selv ledet selskabet og selv været nede i driften gennem mange år og haft et indgående kendskab til selskabet. Nu kan det så være, at den nuværende ledelse får friere tøjler, og kan søge nogle muligheder, som ikke har været mulige tidligere. Jeg tror, at det er den vej rundt, siger formueforvalter i Formuepleje Otto Friedrichsen til Ritzau Finans.

Han nævner øget gennemsigtighed om Mærsk-regnskaberne som et af de punkter, hvor selskabet har løsnet op i de senere år, og hvor der stadig kan gøres mere.

- Der er stadigvæk meget, vi som udgangspunkt ikke kender noget til, og man kan sige, at hvis vi får mere gennemsigtighed i de tal, der præsenteres på kvartalsbasis, så vil det kunne gøre, at noget af den værdi, der måske ligger skjult i Mærsk, vil kunne komme frem i lyset, siger Otto Friedrichsen.

Mærsks kursstigning medvirker sammen med Novo Nordisk og Vestas til at trække det danske C20-indeks 1,5 pct. højere til 457,90.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs