ShippingWatch

BIMCO: Global containerflåde vokser med 7,9 procent i 2012

Ophugning af containerskibe kan ikke tage presset af den overkapacitet, der stadig eksisterer i den globale flåde, påpeger Bimco i ny rapport. Flåden ventes at vokse med 7,9 procent i hele 2012.

Ratestigningerne på containermarkedet, der nærmest tikker ind hver dag, har haft en positiv effekt på rederiernes økonomi, skriver den internationale søfartsorganisation Bimco i en ny analyse. Højere rater i en kombination med slow steaming er de midler, der luner hos rederierne, som alle kæmper med de stigende bunkerpriser.

Bimco understeger dog, at der stadig er overkapacitet i markedet, og at den aktive flåde er steget med 1,9 procent siden årsskiftet. For hele 2012 ventes en stigning i den globale flåde af containerskibe med 7,9 procent. Ophugning af ældre skibe (med en gennemsnitsalder på 26 år) har hjulpet med til at holde talllet nede. I alt er skibe med en kapacitet på samlet 54.727 teu forsvundet fra markedet. Bimco peger dog på, at langt størstedelen af skibene var små containerskibe med en kapacitet på under 3.000 teu.

I første kvartal er der så godt som ikke blevet indgået nye kontrakter om nybyggeri. Der er tale om 11 orderer i alt på fortrinsvis små skibe, som frem for alt er bestilt af kinesiske redere.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs