Søfartens Ledere forargede over pirat-udmelding

Søfartens Ledere mener, det er en fallliterklæring fra dansk side, når Socialdemokraterne lægger op til, at det ikke kan betale sig at tage formodede pirater till fange.

Det vækker forargelse hos Søfartens Ledere, at Socialdemokraternes forsvarspolitiske ordfører, Bjarne Laustsen, lægger op til, at danske soldater ikke længere skal tage formodede pirater til fange i Aden Bugten. Ifølge Laustsen kan der være fornuft i alene at afvæbne piraterne, når de alligevel ikke kan retsforfølges.

"Det virker mere fornuftigt, at man afvæbner piraterne og lader dem sejle i stedet for at tage dem til fange. Det mest optimale er at retsforfølge piraterne, men vi må erkende, at det er svært. Og så er der ingen grund til at tage dem om bord som fanger, sikre beviserne og løslade dem igen," har Bjarne Laustsen sagt til Ritzau.

Vigtige beviser

Udtalelsen faldt dagen efter, at det danske krigsskib Absalon satte 17 formodede pirater i land på en strand i Somalia, efter at have tilbageholdt dem i fem uger om bord.

"Jeg synes tværtimod, at det er meget vigtigt at sikre beviser imod formodede pirater. Hele formålet med den danske indsats mod pirateriet er at komme piraterne til livs, siger Fritz Ganzhorn, direktør i Søfartens Ledere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også