ShippingWatch

Britisk minegigant i aftale med japansk selskab

En ny aftale som sætter benchmark for prissætning af efterfølgende aftaler på flere af de asiatiske markeder vil have indvirkning på handlen og transporten mellem kontinenterne

Det britiske mineselskab Xstrata, der er verdens største eksportør af kul til kraftværker, har underskrevet en aftale det japanske selskab Tohoku Electric Power, som sætter benchmark for prissætning af efterfølgende aftaler på flere af de asiatiske markeder. Det vil derfor have indvirkning på handlen og transporten mellem kontinenterne, og hvor D/S Norden er en cenhtral aktør.

Kontrakten blev prisfastsat til 115,25 dollar per ton kul, svarende til et 11,2 pct. fald på afregningsprisen fra 129,85 dollar per ton et året før og faldet i afregningsprisen afspejler en fremgang på udbudssiden i Australien, da de fleste kulminer nu igen opererer på eller tæt på fuld kapacitet ovenpå oversvømmelserne på den sydlige halvkugle sidste år. Det skriver The Australian.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs