ShippingWatch

Medie: BP Shipping vil bruge 750 mio. USD på nye tankskibe

Ifølge Tradewinds' oplysninger, er BP Shipping ved at lede efter op til 14 nybyggerier af tankskibe, der kan have en samlet værdi på op til 750 mio. USD.

Hvis man læser denne artikel fra sit skrivebord ved et skibsværft i Asien er følgende en god nyhed, men udsigten til 14 nye tankskibe vil ikke nødvendigvis frembringe et smil på læben hos ansatte i tankrederier.

BP Shipping, der er den skibsejende og skibsopererende del af BP, skal ifølge Tradewinds være i gang med at undersøge mulighederne for at bestille mellem seks og ti Aframax-skibe (mellem 80.001 og 120.000 DWT) og tre eller fire Suezmax-skibe (mellem 120.001 og 200.000 DWT). Det er henholdsvis den fjerde- og tredjestørste type af råolietankskibe.

Prisen for hele herligheden vurderer brokere således at kunne være op til 750 mio. dollar, og værfter skal efter sigende have den næste måned til at indgå i forhandlinger om nybygningerne, mens kontrakten ventes afsluttet senere på året. Ifølge Tradewinds skal skibene leveres i løbet af 2014, men BP Shipping vil ikke bekræfte historien.

"BP Shipping har bemærket den seneste tids spekulationer omkring de potentielle nybygningsfornyelse af selskabs deepsea-tanker flåde. Men selskabet kommenterer ikke på markedsspekulationer eller diskuterer forretningen, driften eller flådestrategien," skriver BP Shipping i et officielt svar til Tradewinds.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs