ShippingWatch

Containerrederi indfører nye afgifter

Verdens næststørste rederi MSC fra Schweiz har torsdag annonceret flere tiltag, som skal afhjælpe presset på rederiets kapacitet på fragt mellem Europa og Asien, og det betyder indirekte højere priser.

Fra den 1. april vil MSC skærer i den tid kunder, som blandt andet sender affaldspapir, affaldsmetal og affaldsplastic til Asien fra Europa, kan have deres container liggende i destinationshavnen. Tidligere kunne de ligge der i 14 dage, men det skæres nu ned til 10 dage, og MSC skriver, at det skyldes at der er stor efterspørgsel efter kapacitet i Asien.

Fra den 15. april vil MSC pålægge en overvægtsafgift på 150 dollar per tyvefodscontainer (teu), hvis vægten overstiger 16 tons, mens at afgiften lyder på 200 dollar per fyrrefodscontainer (feu), såfremt vægten overstiger 24 tons. Derudover vil affaldspapir, affaldsplastic m.m., som sendes fra Europa til Asien, fra den 1. maj blive pålagt terminalhåndteringsafgifter ovenpå de allerede eksisterende rater og afgifter.

AKTIEFOKUS

 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs