ShippingWatch

Banker i Asien øger andel af shippinglån

Mange redere er optaget af nybygninger, der opfylder fremtidens miljøkrav, og som bruger langt mindre brændstof, fastslår ratingbureau.  

Banker i Asien, der handler med asiatiske kunder, udgør nu 20 procent af den samlede eksponering på verdensplan inden foir shipping. Det skriver Lloyds List på baggrund af en analyse fra ratingbureauet Fitch.

Ifølge Fitch, der er enig med mange brancheanalytikere i, at afmatningen i shippingindustrien vil fortsætte frem til 2014, bliver det sværere for redere at fremskaffe kapital til finansiering af skibe, fordi mange banker ønsker at begrænse eksponeringen. Ikke desto mindre giver det muligheder for banker, der ønsker at blive i shipping, og som kan drage fordel af mindre konkurrence, når shippingmarkedet vender.

Fitch fastslår, at skibe i dag ophugges tidligere end set før, ligesom mange redere i stigende grad har kig på helt nye skibe, der opfylder kommende miljøkrav om kun få år, og som er langt mere brændstofbesparende. 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs