ShippingWatch

Nordic Tankers 2011-regnskab med rød bundlinje

Nordic Tankers øgede sin omsætning i 2011, men formåede ikke at omsætte fremgangen til et positivt resultat. Specielt finansielle omkostninger, kostede dyrt.

"Bestyrelsen anser resultatet for at være utilfredsstillende, men som ventet set i lyset af den nuværende markedssituation," skriver Nordic Tankers og fortsætter:

"Den finansielle uro sommeren over påvirkede den økonomiske aktivitet meget negativt, og holdt fragtraterne lave og endda faldende igennem sommeren og det tidlige efterår. Rederiet omsatte for 145,2 mio. dollar mod 104,8 mio. dollar. Det første til en pæn stigning i driftsresultatet før nedskrivninger og afskrivninger, EBITDA, til 8,7 mio. dollar fra 3,5 mio. dollar.

Så stopper plusserne dog også i regnskabet. Driftsresultatet, EBIT, endte på minus 20,5 mio. dollar mod minus 27,5 mio. dollar i 2010. Finansielle poster koster 11,3 mio. dollar, og det sender årets resultat ned på minus 31,9 mio. dollar mod et minus i 2010 på 28,1 mio. dollar. Det har omtrent halveret egenkapitalen til 24,7 mio. dollar, mens den netto rentebærende gæld i året er steget til 271,1 mio. dollar fra 221,3 mio. dollar.

Fremadrettet vil Nordic Tankers holde sig til at være en ren udbyder af tonnage inden for produkttank og ændre navn til Nordic Shipholding. For 2012 venter Nordic Tankers et driftsresultat, EBITDA, på 7-12 mio. dollar og et resultat før skat på minus 11 til 15 mio. dollar før nedskrivninger.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs