ShippingWatch

Hamborg vil øge ejerandel i Hapag-Lloyd

Et flertal i parlamentet i den tyske delstat vil med yderligere aktiekøb forhindre en overtagelse af containerrederiet fra en udenlandsk, stragisk investor.  

Parlamentet i Hamborg er parat til at investere tæt på 600 mio. USD i aktier i Hapag-Lloyd, efter at et flertal i parlamentet har stemt for regeringens forslag om at opkøbe yderlige 13 procent i containerrederiet. Det vil bringe delstatens aktieandel i rederiet op på 37 procent.

Socialdemokraterne, der er det største parti, har forsvaret den store offentlige investering med, at aktiekøbet er nødvendig for at sikre Hapag Lloyd mod en udenlandsk strategisk investor.

Frist til 30. marts

Hapag-Lloyds store aktionærer, rejsekoncernen Tui og Albert Ballin Consortium, hvor styret i Hamborg indgår, aftalte i sidste måned, at Tui skal reducere sin aktiepost til 22 procent i Hapag-Lloyd ved at sælge aktier til konsortiet. Det er primært delstaten Hamborg.

Hvis ikke parlamentet godkender aktiehandlen inden fredag 30. marts, kan Tui trække sid ud af aftalen.

Selv om socialdemokraterne er parat til at foretage den store investering, er der også medlemmer i partiet, der mener, at delstaten ikke skal eje aktie i Hapag-Lloyd længere end højest nødvendigt.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs