ShippingWatch

Magasin: Store udsving på container-rater er kommet for at blive

Alverdens store containerrederier, inkl. Maersk Line, har måtte leve med store udsving i resultaterne de seneste år, og det er sandsnyligvis kommet for at blive, skriver Berlingske Business Magasin.

Foto: Rederiforeningen

Den kontinuerlige udbygning af containerrederienes kapacitet har skabt store forskelle på aktieanaytikernes forventning til resultaterne for 2012 og 2013 fra de store containerrederier, hvorimod mange ser mere positivt på udsigterne for 2014, skriver Berlingske Business Magasin.

Både Maersk Line og konkurrenterne kan dog godt indstille sig på, at de store udsving i resultaterne er kommet for at blive på længere sigt, hedder det i artiklen. Flere analytikere har oplyst til magasinet, at en ambition om en stabil indtjening bliver svært at nå, men at rederiet og de store udenlandske konkurrenter må koncentrere sig om at levere et tilfredsstillende resultat over en længere periode.

Maersk Lines finansdirektør, Peter Rønnest Andersen, ser dog mere optimistisk på mulighederne for at opnå en mere stabil indtjening:

"Det er blevet vanskeligere og dyrere at få finansiering, og det kan skabe bedre balance i ordretilgangen fremover," siger han til magasinet.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs