ShippingWatch

Dansk EU-formandskab: Langsigtet plan mod pirateri

Konsekvenserne ved moderne pirateri er store, og problemet er vanskeligt at komme til livs. Den danske regering satser på enighed om en langsigtet plan.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn og andre væsentlige interessenter deltager ved en EU-formandskabskonference den 28. marts 2012 i Bruxelles.

Konferencen sætter fokus på de problemer, pirateriet skaber for søfarten og de søfarende, herunder særligt de udfordringer, som søfarten og de søfarende står overfor som følge af pirateriet ud for Afrikas Horn og i Det Indiske Ocean.

Vagtselskaber

"Pirateriproblemet påvirker os alle. Det har store menneskelige og økonomiske konsekvenser for dem, der er direkte involveret.  Jeg håber, vi kan nå til enighed om, hvilke langsigtede tiltag der kan tages fra EU’s side og globalt. Desuden håber jeg, at vi vil få skabt større klarhed over de konkrete udfordringer for erhvervet. Ikke mindst er det vigtigt at se på, hvordan skibene bedst beskyttes mod pirateri, og om der kan gøres mere i den henseende. Den øgede anvendelse af private vagtselskaber vil selvfølgelig også være relevant, herunder hvordan man sikrer kvalitet. Vi vil også på konferencen drøfte de menneskelige omkostninger, herunder hvordan vi bedst sikrer den søfarende," siger Ole Sohn.

Konferencen bliver afholdt af Kommissionen i samarbejde med det danske EU-formandskab. På konferencen deltager desuden vicepræsident i Kommissionen og transportkommissær Siim Kallas samt generalsekretær for FN’s Søfartsorganisation (IMO) Koji Sekimizu.

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs