Sydbank: Torm-aktier reelt stadig uden værdi

Sydbank vurderer fortsat, at aktionærernes værdier i Torm reelt er væk, og at aktierne derfor i bund og grund er tæt ved værdiløse.
AF RITZAU FINANS

Torm fortalte tidligere tirsdag, at ikke mindre end to separate investorgrupper er parat til at skyde mellem 100 til 200 mio. dollar i selskabet. Mens det er godt nyt på kort sigt, er de nuværende aktionærer reelt stadig udraderede, vurderer Sydbank.

Torm fortæller, at planen for de nye penge vil give de nye investorer "en betydelig ejerandel", som at resultatet sandsynligvis vil nedskrive den eksisterende aktiekapital.

"Meddelelsen fra Torm er alt i alt godt nyt, fordi den på kort sigt reducerer risikoen for det scenario, som vi aktuelt frygtede mest: En rekonstruktion hvor, aktionærerne bliver sorteper med værdiløse aktier som konsekvens. Vi vurderer dog fortsat, at aktionærernes værdier i Torm reelt er væk, og at aktierne derfor

i bund og grund er tæt ved værdiløse, " skriver Sydbanks Torm-analytiker Jacob Pedersen i en kommentar.

Han noterer sig samtidig, at de nye planer reelt er en forringelse af de tidligere planer, der skulle tilføre Torm 300 mio. dollar.

"Torms gæld er på 1,8 mia. dollar, og derfor løser kapitalindskuddet ikke Torms gældsproblemer på nogen måde – især fordi der ikke er lagt op til en ældsreduktion, som vi ellers havde forventet. Det ville have taget toppen af gældsproblemet. Til gengæld køber Torm sig yderligere tid i håbet om rate-/indtjeningsforbedringer," skriver Sydbank.

RITZAU FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også