ShippingWatch

Lavere kinesisk vækst trækker prisen på australsk jernmalm ned

Ifølge den australske regering kan prisen på jernmalm falde med så meget som 8,5 procent i år, fordi det globale udbud stiger, samtidig med at væksten i den aisatiske stålproduktion aftager.

Prisen på jernmalm kan falde med op til 8,5 procent i år i takt med, at det globale udbud stiger og væksten i den asiatiske stålproduktion aftager, skriver den australske regering i et notat ifølge Hellenic Shipping News.

Australien er verdens største eksportør af jernmalm, men kan komme til at mærke effekterne af en pris, der i år ligger på 140 USD per ton i 2012 sammenlignet med 153 USD per ton sidste år, skriver Bureau of Resources and Energy Economics i notatet. Afskibning fra Australien vil muligvis få et omfang på omkring 493 millioner ton i 2012, påepeger BREE.

Stigningen i produktion af stål i Kina er taget af i takt med, at de kinenesiske myndigheder er mindre folkuserede på at fortsætte bygge-boomet i landet, oplyser verdens største mineoperatør, BHP Billiton Ltd.

"I resten af 2012 ventes priserne på jernmalm af falde, da  produktionen går i vejret pga. nye installationer i Australien og en svagere vækst i den asiatiske stålproduktion," skriver BREE, der har base i Canberra. Aktierne i både BHP og verdens næststørste eksportør af jernmalm, Rio Tinto, er faldet på det seneste i forbindelse med nyheden.


 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs