ShippingWatch

Nils Smedegaard Andersens sygeorlov forlænges med seks til otte uger

Topchefen i A.P Møller - Mærsk skal have en korrigerende operation. "Ærgerligt for Nils Smedegaard Andersen at skulle igennem endnu en operation, selvom den denne gang er planlagt,” siger bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen.

Lægerne på Rigshospitalet har fredag den 23. marts ved den afsluttende rutinemæssige kontrolscanning konstateret, at CEO for A.P. Møller - Mærsk Gruppen Nils Smedegaard Andersen bør have en korrigerende operation i relation til den hjerteklapprotese han fik ultimo december sidste år.

Nils Smedegaard Andersen har løbende været til rutinemæssige kontrolundersøgelser – alle med tilfredsstillende forløb – og det var planlagt forud for undersøgelsen fredag, at Nils Smedegaard Andersen ville genoptage sit arbejde i dag mandag.

Trist og ærgerligt

Operationen er skemalagt til onsdag d. 28. marts på Rigshospitalet. Som følge heraf forlænges Nils Smedegaard Andersens sygeorlov med seks til otte uger efter lægernes anbefaling.

”Vi forventede, og havde planlagt, at Nils Smedegaard Andersen skulle have genoptaget sit arbejde i dag, faktisk lidt tidligere end senest udmeldt grundet hurtig og fin restitution. Derfor kom det selvsagt bag på os, at lægerne fredag konkluderede anderledes. Det er naturligvis trist og ærgerligt for Nils Smedegaard Andersen at skulle igennem endnu en operation, selvom den denne gang er planlagt,” siger bestyrelsesformand i A.P. Møller - Mærsk A/S Michael Pram Rasmussen og tilføjer:

Individuelle virksomheder

”Når det er sagt, kan vi med tilfredshed konstatere, at selskabet i de forløbne tre måneder har været vel drevet med usvækket fremdrift. De enkelte forretningsenheder er individuelle virksomheder med stærke ledelsesteam. Og de langsigtede mål er definerede.”

Executive Board har indtil nu ledet og vil fortsat lede A.P. Møller - Mærsk Gruppen. De enkelte medlemmer af Executive Board refererer i Nils Smedegaard Andersens fravær til formanden for bestyrelsen i A.P. Møller - Mærsk, Michael Pram Rasmussen.

”Vi har den styrke, der ligger i at have en topledergruppe, der arbejder tæt sammen og har nært kendskab til hinandens forretningsområder. Og samtidig har den nødvendige autorisation til at kunne træffe hurtige beslutninger. Ledelsen har bestået sin prøve, vist en god robusthed og klarer også forlængelsen af Nils Smedegaard Andersens sygeorlov uden tab af momentum,” siger Michael Pram Rasmussen.

Tvivl om Mærsk-chefs helbred

Nils S. Andersen’s sick leave extended by six to eight weeks 

 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs