Maritime overenskomster på plads

Allle de lønmodtagere, der er omfattet af ny overenskomst, får mulighed for at stemme om resultatet.

Rederiforeningerne er nået til enighed med de maritime lønmodtagerorganisationer om en 2-årig fornyelse af alle de overenskomster, der udløb den 1. marts. Dermed følger det maritime område tendensen på det øvrige arbejdsmarked, for dette års forhandlinger, skriver Danmarks Rederiforening på sin hjemmeside. De indgåede forlig læner sig alle i større eller mindre grad op ad de toneangivende forlig på de store industriområder og med et indhold, der afspejler og tager højde for den ansvarlighed, den aktuelle økonomiske situation påkalder sig.

Mæglingsforslag

Samtlige indgåede forlig, hvad enten de er indgået med eller uden Forligsinstitutionens medvirken, vil indgå i det mæglingsforslag, Statens Forligsmand i weekenden fremlagde i skitseform. Denne sammenkædning betyder, at alle de lønmodtagere, der er omfattet af mæglingsforslaget, får mulighed for at stemme om resultatet, som med en forligsprocent på over 96 pct. forventes stemt hjem.

Skal mæglingsforslaget forkastes, kræver det, at et flertal stemmer imod, og er stemmeprocenten under 40 kræves tillige, at mindst 25 pct. af de stemmeberettigede har stemt imod forslaget.
Mæglingsforslaget vil blive fremsat den 22. marts, og afstemningsresultatet forventes offentliggjort i midten af april, hvorefter de nye overenskomster kan effektueres.

Officererne

Foruden overenskomster med udløbsdato 1. marts, eksisterer der indenfor Rederiforeningernes område en række overenskomster, herunder et stort antal officersoverenskomster, der udløber 1. april eller senere. Forhandlinger om fornyelse af disse overenskomster forventes intensiveret i den kommende tid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også