ShippingWatch

DFDS bøjer sig for dyreretsforkæmpere

Protester fra dyreretsforkæmpere får nu flere rederier til at indstille al sejlads med forsøgsdyr mellem Europa og Storbritannien. DFDS mener ikke, det er kampen værd.

Det er slut med at sejle forsøgsdyr til Storbritannien. Det har den britiske dyretsorganisation National Anti-Vivisection Alliance sat en effektiv stopper for ved hjælp af demonstrationer og emails til rederiernes medarbejdere. 
"Vi har transporteret dyrene på en diskret måde, men når virksomhedens ry kommer under beskydning på en organiseret måde, så er tiden inde til at stoppe sejladsen," siger tallmandens i P&O Ferries, Chris Laming til ScienceInsider.

Beskeden indtægt

Også Stena Lines og DFDS har taget konsekvensen af protesterne fra National Anti-Vivisection Alliance.
"Transport af forsøgsdyr repræsenterer en minimal indtægstkilde, så vi mener ikke, at det er kampen værd," siger informationschef i DFDS, Gert Jakobsen, til ShippingWatch.  
Forsøgsdyrene, som primært er mus, bliver blandt andet brugt ved forskning og udvikling af medicin til patienter, som lider af Alzheimer's og kræft. Den internationale transport af forsøgsdyr foregår som regel med fly, men tidligere dyreretskampagner har fået flyselskaber og lufthavne til at indføre restriktioner på handlen mellem Storbritannien og resten af verden, og derfor har Storbritannien istedet brugt søvejen. Men den kanal er nu også lukket. Storbritannien importerer cirka tre ud af 1000 forsøgsdyr.

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs