ShippingWatch

Markedet tror på flere ratestigninger

Containerrederierne vil i høj grad få succes med at implementere de varslede ratestigninger på omkring 400 dollar per første april, skriver Danske Markets

Ifølge Danske Markets fragtrateindeks var udviklingen flad i denne uge, og i indekset for de forventede fremtidige rater var der et lille fald. Det bringer forventningen til de remtidige rater ned til 1650 dollar om omkring to måneder.
"Det indikerer, at deltagerne tror på, at containerrederierne i høj grad vil få succes med at implementere de varslede ratestigninger på omkring 400 dollar per første april, kriver Danske Markets, der har anbefalingen "buy" på aktien i A.P. Møller - Mærsk.
Efter et ratekollaps grundet overkapacitet i andet halvår 2011 har hovedparten af verdens containerrederier indført en generelt ratestigning fra Asien til Europa på 700-800 dollar per første marts, og dernæst 400 dollar per første april. Gennemføres tillæggene vil det gøre en markant forskel for rederiernes bundlinjer.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs