ShippingWatch

Markedet tror på flere ratestigninger

Containerrederierne vil i høj grad få succes med at implementere de varslede ratestigninger på omkring 400 dollar per første april, skriver Danske Markets

Ifølge Danske Markets fragtrateindeks var udviklingen flad i denne uge, og i indekset for de forventede fremtidige rater var der et lille fald. Det bringer forventningen til de remtidige rater ned til 1650 dollar om omkring to måneder.
"Det indikerer, at deltagerne tror på, at containerrederierne i høj grad vil få succes med at implementere de varslede ratestigninger på omkring 400 dollar per første april, kriver Danske Markets, der har anbefalingen "buy" på aktien i A.P. Møller - Mærsk.
Efter et ratekollaps grundet overkapacitet i andet halvår 2011 har hovedparten af verdens containerrederier indført en generelt ratestigning fra Asien til Europa på 700-800 dollar per første marts, og dernæst 400 dollar per første april. Gennemføres tillæggene vil det gøre en markant forskel for rederiernes bundlinjer.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs