ShippingWatch

Prisen på jernmalm stiger

Væksten i Kina sender råvarepriserne i vejret igen. Alligevel falder aktiekursen hos Vale, verdens største udvinder af jernmalm.

Vale, verdens største udvinder af jernmalm, kan glæde sig over, at der igen er stigende råvarepriser, efter at priserne faldt gennem andet halvår 2011. Det skriver Nordea i sin morgenrapport torsdag.

Vale afsætter især til Fjernøsten, særligt Kina, og selvom væksten stille og roligt på vej ned i gear i Kina, så forventes den at holde et niveau på omkring otte procent om året, hvilket er flere gange så meget, som der forventes i USA og Europa. Den kinesiske efterspørgsel efter råvarer vokser stadig med tocifrede procentsatser årligt, og den holder gang i væksten hos Vale.

Alligevel er Vales aktiekurs faldet 10 procent de seneste to uger, og er nu tæt på den laveste i to år. En af de risici, som skygger for en stigende aktiekurs, er højere omkostninger i forbindelse med udvindingen af jernmalm.

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs