Shippingsektoren frygter kinesisk opbremsning

Den globale shippingsektor, der fortsat lider under recessionen fra 2009, er bekymret over den forventede vækstopbremsning i Kina, lyder det fra The International Chamber of Shipping ifølge The Economic Times.

Mange rederier, især i Asien, er muligvis blevet beskyttet mod alvoren af den nuværende økonomiske krise på grund af den tilsyneladende ustoppelige vækst i Kina, sagde Simon Bennet, der er direktør for eksterne relationer i The International Chamber of Shipping ved en international shipping konference i Singapore onsdag. Men samtidig advarede han mod at tro, at væksten i Asien kan fortsætte i det uendelige:

”End ikke denne ledestjerne kan garanteres,” som han udtrykte det ved konferencen ifølge The Economic Times.

Kina har sænket sit vækstmål for 2012 til 7,5 procent mod 8 procent i 2011. Det sker i forventning af en lavere efterspørgsel fra EU og USA.

Global effekt

”En stor del af sektoren lider stadig under de voldsomme konsekvenser af den økonomiske depression i 2009”, fortalte Bennet AFP under konference: ”Hvis eurozonen ender i fuld recession, eller værre endnu, vil det helt sikkert have global effekt.”

Lim How Teck, direktør for Rickmers Maritime Trust, der ejer og opererer containerskibe, sagde at en overkapacitet af skibe også har betydning for sektoren. Til konferencen fortalte han, at mange rederier øgede størrelsen af deres flåder mellem 2007 og 2009, da de forventede et større udbud.

"Mange rederier ”fulgte deres flokinstinkt” ved at opkøbe store skibe for at øge effektiviteten. Men der er en tendens til at glemme: At for at være effektiv er det nødvendigt at kunne være i stand til at fylde skibene op”, sagde Lim og fortsatte:

”Der er ingen pointe i at have en halveret enhedsomkostning, hvis du kun kan fylde skibene halvt op, ” hedder det i avisen                     

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også