ShippingWatch

Usikker kurs omkring ny svovlgrænse

Kommende regler til CO2-udledning i Nord- og Østersøen har sat havne og rederier i et dilemma. Havnene frygter at satse på en teknologisk løsning, før rederierne har besluttet sig, mens rederierne ikke ser en fordelagtig løsning dukke op, inden lovgivningen træder i kraft. Imidlertid står EU fast på, at svovlindholdet af skibsbrændstof fra 2015 ikke må være højere end 0,1 % i området.

Nogle vil. Nogle vil ikke. Nogle ved det ikke. En ting er sikkert - om under tre år må alle skibe, der sejler i Nord- og Østersøen maksimalt udlede CO2 der svarer til, at et skib bruger brændstof med et svovlindhold på 0,1 %. For at komme under grænsen, skal et skib enten sejle på dyrere brændstof eller bruge ny teknologi. Rederierne har dog ikke fundet en fælles linje om, hvilken teknologi der skal vælges, og havnene er derfor uenige om vejen frem.

”Vi har tænkt os at etablere en LNG-station (Liquified Natural Gas). Det er vores forventning, at med de øgede krav til svovludledning, vil det være relevant også at kunne tilbyde skibene at kunne bunkere LNG her,” siger adm. direktør i Hirtshals Havn, Jens Kirketerp Jensen. Havnen har indgået en aftale med det norske selskab Gasnor, der skal bygge og drive en LNG-terminal på Hirtshals Havn.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs