ShippingWatch

Maersk Line: Kundernes ansvar at containernes indhold er sikkert

"Vi modtager containerne pakket og forseglet fra kunderne," oplyser Maersk Line efter oplysninger om, at tusindvis af containere indeholder kemiske dampe over det tilladte niveau.

Det er kunderne, der er ansvarlige for, at indholdet i containere er lovligt, og at det er tilstrækkeligt dokumenteret og sikkert. Det oplyser Jan Esbech, global head of equipment management i Maersk Line, til ShippingWatch efter oplysninger om, at mere end hver sjette importerede container i Danmark indeholder sundhedsfarlige kemiske gasser, der kan forgifte lagerarbejdere, havnefolk og chauffører. Målingerne er foretaget i Holland og Danmark, skriver Berlingske Business. De giftige gasser stammer fra midler mod skadedyr eller fugt eller fra afgasning fra produkter i containeren. Iølge avisen kan ventilationen være 50 gange mindre i en container end i et normalt lokale. Der er konstateret giftige dampe i containere, der indeholder så forskellige produkter som sko, elektronik, fødevarer, møbler og hårde hvidevarer.

IKEA har netop besluttet at måle gasniveauet i alle containere, inden de åbnes. I en række lande har der været eksempler på ulykker, der har invalideret personer, der har arbejdet med containerne eller ligefrem ført til dødsfald.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs