ShippingWatch

Platou: Kinesisk forbrug af jernmalm ikke nok til Capesize comeback

Selvom importen af jernmalm i Kina har vist rekordstigninger på det seneste, er det ikke nok til at give Capesize-segmentet et comeback, påpeger norske Platou i sin markedsvurdering.

De seneste data fra det centrale kinesiske toldministerium viser at importen af vigtige råvarer i februar var meget højere end den månedlige norm, også selvom februar er årets korteste måned. Importen af råolie nåede et rekordhøjt niveau med 23,64 millioner tons (5,95 millioner tønder hver dag). Rekorden kan delvist forklares med de kinesiske raffinaderiers store opkøb for at sikre en lagerbeholdning i tilfælde af leveringsproblemer i forbindelse med sanktioner mod Iran ifølge Reuters. Hvis man tager hensyn til det kinesiske nytår steg importen af råolie i årets to første måneder med 12,7 % i forhold til sidste år.

”Hvad der virkelig overraskede os var det meget høje niveau af importeret jernmalm, der nåede op på 64,98 ton i februar,” skriver Platou.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs