ShippingWatch

Maersk-konkurrent: Flere ratehop på vej

OOCL forventer, at den globale containerflåde  øges med 10 procent i 2012, og at der er flere ratestigninger på vej.

A.P. Møller - Mærsk-konkurrenten fra Hong Kong Orient Overseas (International) Lines, der sejler under navnet Orient Overseas Container Lines, har fremlagt sit årsregnskab for 2011, efter at rederiet i januar fremlagde en markedsopdatering med omsætnings- og mængdetal.

Finansdirektøren Kenneth Cambie udtaler i forbindelse med regnskabet, at han er sikker på, at der er flere ratestigninger på vej for ruterne mellem Asien-Europa og Asien-Nordamerika. Nettoindtjeningen for gruppen faldt til 181,6 mio. dollar, hvilket dog var højere end de 146,4 mio. dollar, som analytikere adspurgt af Bloomberg News havde forventet. Aktien falder imidlertid 3,2 pct. til 51,2 HK dollar. For container- og logistikaktiviteterne var omsætningen 6 mia. dollar, mens driftsindtjeningen (EBIT) blev på 117,8 mio. dollar og nettoindtjeningen blev på 86 mio. dollar. for 2011.

I januar meddelte OOCL, at omsætningen fra selskabets containeraktiviteter faldt 1,5 pct. til 5,5 mia. dollar, mens rederiet i 2011 fragtede en smule mere end 5 mio. teu. Rederiet er ifølge Alphaliner verdens 13. største rederi målt på kapacitet, og har en flådekapacitet på knap 400.000 teu mod Maersk Lines 2,57 mio. teu.

OOCL er ét af de seks rederier i G6-alliancen på ruten mellem Asien og Europa, som skal tage kampen op mod Maersk Lines 'Daily Maersk'-produkt. Rederiet vurderer, at den globale containerflåde vil blive øget med 9-10 pct. i 2012, mens det er ventet, at containertrafikvolumen vil stige med 5-6 pct. i 2012. Orient Overseas-aktien dykker mandag 4,2 pct. til 50,7 HK dollar.

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs