ShippingWatch

S&P nedgraderer CMA CGM - Lloyd´s List

Standard & Poors har nedgraderet CMA CGM til B- fra B+ og ”svag” og placeret ratingen på "CreditWatch" med negativ status,

Ratingbureauet Standard & Poors oplyste fredag, at Maersk Lines konkurrent, det franske containerrederi CMA CGMs likviditetsposition vil være ”begrænset i de kommende kvartaler, hvis rederiet ikke kan styrke sine likviditetskilder” ved at sælge ud af aktiver eller få ændret tilbagebetalingsbetingelserne på sin gæld, skriver Lloyd´s List.

Standard & Poors nedgraderede rederiet til B- fra B+ og ”svag”, og placerede samtidig ratingen på "CreditWatch" med negativ status, hvilket betyder at rederiet kan risikere, at ratingen falder yderligere, med mindre gældssituationen forbedres.

Nedgraderingen kommer efter CMA CGMs nettounderskud på 30 mio. USD i 2011, som blev realiseret på trods af en engangsgevinst fra salget af 50 % af Malta Freeport til den tyrkiske industrimand Robert Yildrim, der også er investeror i CMA CGM, påpeger avisen.

”Vi mener, at CMA CGMs pengestrøm vil blive ved med at være begrænset, hvilket vil resultere i en fortsat udhuling af dets likviditetsposition, medmindre rederiet sælger ud af aktiver eller får ændret sine gældsbetingelser, siger S&P i en erklæring.

Rederiet påbegyndte en massiv nedskæringsplan i september sidste år og oplyste torsdag, at det søger en mindretalsinvestor til sine havneaktiviteter. Herunder hører de 50 % af havnen på Malta og derudover havne i Kingston og Tanger samt andre interesser.      

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs