S&P nedgraderer CMA CGM - Lloyd´s List

Standard & Poors har nedgraderet CMA CGM til B- fra B+ og ”svag” og placeret ratingen på "CreditWatch" med negativ status,

Ratingbureauet Standard & Poors oplyste fredag, at Maersk Lines konkurrent, det franske containerrederi CMA CGMs likviditetsposition vil være ”begrænset i de kommende kvartaler, hvis rederiet ikke kan styrke sine likviditetskilder” ved at sælge ud af aktiver eller få ændret tilbagebetalingsbetingelserne på sin gæld, skriver Lloyd´s List.

Standard & Poors nedgraderede rederiet til B- fra B+ og ”svag”, og placerede samtidig ratingen på "CreditWatch" med negativ status, hvilket betyder at rederiet kan risikere, at ratingen falder yderligere, med mindre gældssituationen forbedres.

Nedgraderingen kommer efter CMA CGMs nettounderskud på 30 mio. USD i 2011, som blev realiseret på trods af en engangsgevinst fra salget af 50 % af Malta Freeport til den tyrkiske industrimand Robert Yildrim, der også er investeror i CMA CGM, påpeger avisen.

”Vi mener, at CMA CGMs pengestrøm vil blive ved med at være begrænset, hvilket vil resultere i en fortsat udhuling af dets likviditetsposition, medmindre rederiet sælger ud af aktiver eller får ændret sine gældsbetingelser, siger S&P i en erklæring.

Rederiet påbegyndte en massiv nedskæringsplan i september sidste år og oplyste torsdag, at det søger en mindretalsinvestor til sine havneaktiviteter. Herunder hører de 50 % af havnen på Malta og derudover havne i Kingston og Tanger samt andre interesser.      

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også