ShippingWatch

Concordias bjærgningsselskab udpeges om få uger

Omkring 10 selskaber har angiveligt været inviteret til at byde på bjærgningen af det forliste krydstogtskib, heriblandt A. P. Møller-Maersk Gruppens Svitzer og hollandske Smit. 

I løbet af få uger og senest med udgangen af marts udpeger ejeren af det forliste krydstogskib Costa Concordia det selskab, der får den kostbare og komplicerede opgave at bjærge den strandede krydstogtkæmpe.

Selskabet Costa Crociere, der driver Concordia, inviterede i sidste måned 10 af verdens førende bjærgningsselskaber til at byde på opgaven, og ifølge flere internationale shippingmedier er Svitzer blandt de udvalgte selskaber.

Kompetencer

Invitationen til selskaber som Svitzer og hollandske Smit Salvage, de to globale hovedkonkurrenter for bjærgningsopgaver, er næppe den store overraskelse i branchen, da opgaven kræver en betydelig grad af kompetence, sikkerhed og hensyn til miljøet. Det er samtidig et krav, at skibet skal fjernes hurtigst muligt efter at netop Smit Salvage har stået for opgaven med at tømme skibets brændstof og andre miljøskadelige stoffer. Denne del af operationen blev afsluttet for en uge siden

Opgaven med at fjerne Costa Concordia vurderes at tage op til 10 måneder.

Ingen kommentar

I Svitzers hovedkvarter i København har man ingen kommentar til et muligt bud eller enhver form for spekulationer om bjærgningen af Costa Corcordia, der forliste på klipperne ved øen Giglio om aftenen den 13. januar.

Modsat Svitzer er Smit Salvage en betydelig aktør i Middelhavet, hvilket formentlig også er årsagen til, at selskabet hurtigt og på grund af frygten for olieudslip fra Concordia fik opgaven med at tømme skibet for bunker. Smit har høstet anerkendelse for operationen og ligner alene i kraft af sin markante tilstedeværelse et seriøst bud på den komplicerede opgave.

De inviterede budgivere har været Donjon Marine, Fukada Salvage & Marine Works, Mammoet Salvage, Nippon Salvage, Resolve Marine, Smit, Svitzer T&T Marine, Titan og Tito Neri.

Svitzer er i dag blandt verdens suverænt førende selskaber inden bjærgning og en lang række forbundne tjenester indenfor havn, terminal og bugsering.

         

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs