ShippingWatch

Medie: Kinas 2012-mål ikke godt nyt for tørlast

Mens tørlastrederierne har kigget mod riget i midten med håb for øgede transportbehov, har Kina udmeldt lavere vækstforventninger for 2012 end året før, og den kinesike minehandelsforening venter en 14 pct. lavere jernmalmsimport. Det skriver Hellenic Shipping News.

Den kinesiske premierminister, Wen Jiabao, offentliggjorde mandag landets økonomiske mål for 2012, hvor det bl.a. fremgik, at Kinas vækstmål er 7,5 pct. mod 8 pct. i 2011. Det lavere vækstmål er ikke godt nyt for tørlastrederierne, skriver shippingmediet Helleninc Shipping News fredag.

"Det er et tydeligt skridt mod at kontrollere Kinas rasende økonomiske vækst yderligere, støtte forbruget og beskytte landet mod effekterne af den finansielle gældskrise, der skader Vesten. Men hvad er implikationerne af denne beslutning for shipping? Bestemt ikke gode nyheder," siger George Bassakos fra Intermodal Shipbrokers til Hellenic Shipping News.

Grund til bekymring

Den kinesiske stålproduktion var ifølge ham 52,1 mio. ton i januar 2012, hvilket var 13 pct. lavere end i januar 2011. Derudover mener han, at det bør bekymre tørlastrederier, at de kinesiske lagre af jernmalm og stål er historisk høje.

"Den kinesiske minehandelsforening forventer, at importen af jermalm kan falde så meget som 14 pct. i 2012, mens landet øger indenrigsproduktionen, hvilket ikke vil komme som gode nyheder for Capesize-skibe, der oplever rekordhøj flådevækst," siger George Bassakos til Hellenic Shipping News.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs