ShippingWatch

Nye skibe fra rivaler presser Maersk

Maersk Line risikerer at tabe markedsandele i år, når konkurrenterne søsætter 50 nye skibe, vurderer analytiker.

Maersk Line får særdeles vanskeligt ved at leve op til rederiets egen strategiske målsætning om at forsvare sine markedsandele og samtidig skabe overskud i containerforretningen, skriver Dagbladet Børsen. Det skyldes, at mange af konkurrenterne er ved at udvidde deres flåder betragteligt med store containerskibe, som skal sættes ind på den vigtige rute mellem Europa og Asien.

"Der kommer rigtig mange meget store skibe ud i 2012, så det bliver en meget svær balancegang både at holde sine markedsandele og blive mere lønsom," siger Lars Jensen, partner og direktør i analysefirmaet Seaintel Maritime Analysis til avisen.

Ifølge Alphaliner vil omkring 50 containerskibe med en kapacitet over 10.000 TEU løbe af stablen i år, skirver Børsen. Bl.a. vil det øge kapaciteten hos de to store konkurrenter MSC og CMA CGM.

"De rederier, der får massevis af store skibe i 2012, vil jo ikke have interesse i at afblæse kampen," siger Lars Jensen ifølge avisen.

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs