ShippingWatch

Den maritime klynge eksisterer, men er udvandet

Den maritime klynge i Danmark er mere snæver, end det normalt antages. Den findes dog, og der er stadig belæg for at skabe gunstige vilkår for rederier i Danmark, konkluderer to lektorer fra CBS i en ny rapport.

Findes der en maritim klynge i Danmark, og hvis der gør, hvordan ser den så ud? Det er de centrale spørgsmål i rapporten ”Blue Denmark: Is it a maritime labour mobility cluster?” af lektorerne ved CBS Henrik Sornn-Friese og Carsten Ørts Hansen.

”Vi mener, at brugen af klyngebegrebet er for udvandet - i hvert fald den politiske brug af begrebet Det Blå Danmark. Det, vi gerne vil agitere for, er en tilbagevenden til Rederiforeningens oprindelige forståelse af Det Blå Danmark – nemlig arbejdskraftsammenhænge, og der ser det helt anderledes ud end det, som omtales som den maritime klynge i dag,” siger Henrik Sornn-Friese.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs