ShippingWatch

Shippingkrise dyrt for tyske banker

KG-fonde gør de tyske banker særligt udsatte de kommende år.

En betydelig eksponering i shippingindustrien presser en række europæiske banker, der står til voldsomme tab de kommende år. Lloyds List citerer en rapport fra Nomura i London, der udepeger Commerzbank som en af de storbanker, der er særligt udsatte for tab. Banken har ifølge Lloyds List engageret sig i risikable shippinginvesteringer flere år før Lehman Brothers' kollaps i 2008 og er særligt eksponeret i den hårdt plagede containersektor gennem især KG-fonde.

Marco Albers, chef for transport i Deka Bank, påpeger, at shippingkrisen gør ondt på en lang række europæiske banker, men særligt de tyske er udsatte. Finansielle kilder påpeger over for Lloyds List, at hovedårsagen er de tyske KG-fonde, der rammer shippingbankerne voldsomt de kommende år.

På europæisk plan er de store shippingbanker DNB, Commerzbank og Nordea. Andre vigtige banker i shipping, men langt mindre udsatte, er franske Credit Agricole, Danske bank, BNP Paribas og Royal bank of Scotland.

Rapporten fra Nomura vurdere dog, at den gradvise forbedring af udsigterne for shippingindustrien er lyspunkter for de udsatte banker. 

      

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs